KamaK

theater.jpg
Susanne van den Beukel_Euregio_raadslidHengelo.jpg
Door Susanne van den Beukel op 8 januari 2021 om 20:03

KamaK

Een kort interview in Tubantia trok onze aandacht. We lezen dat theatergroep KamaK waarschijnlijk al in juni a.s. hun huidig theater in het Dikkerscomplex aan het Esrein moet verlaten.
Sommigen van jullie benaderden ons omdat zij zich hierover zorgen maken. 

Deze zorgen delen wij en hebben daarom op 8 januari 2021 deze schriftelijke vragen aan het college gesteld. 

Klik hier voor de beanwoording op 2 februari 2021.

Dankbaar zijn wij, dat het college daarin onze mening deelt namelijk dat theatergroep KamaK een van de parels van onze stad is en middels hun theaterprogrammering (en de unieke vorm van dagbesteding) een belangrijke (boven)regionale bijdrage levert aan de integratie van mensen met een verstandelijke beperking. “Ja, het college is het met de ChristenUnie eens dat KamaK een unieke vorm van dagbesteding biedt, dat zich uit in een mooie theaterprogrammaring, waar het theatergezelschap, de acteurs, vele vrijwilligers én de vele bezoekers volop van genieten.”
Echter ziet het college voor zichzelf meer een faciliterende rol en geen actieve rol. “In overleg gaan over het tijdstip van de verhuizing vinden we daarom niet passend bij onze rol. Dit is vooral iets tussen huurder en verhuurder. […]” Als fractie houden wij nauw contact met KamaK en zullen ons blijven inspannen voor deze prachtige Hengelose parel.

Deel dit bericht

Labels: