Stadsbank Oost Nederland gesloten

Stadsbank.JPG
Susanne van den Beukel_Euregio_raadslidHengelo.jpg
Door Susanne van den Beukel op 21 oktober 2020 om 19:44

Stadsbank Oost Nederland gesloten

Stadsbank Oost Nederland heeft als gevolg van de aangescherpte Corona-maatregelen hun kantoor vanaf 14 oktober gesloten. Op dit moment zijn er geen fysieke gesprekken mogelijk. 

Zowel op hun website als in een interview met RTV-Oost meldt directeur Luttikhuis “overvallen te zijn” door de ontwikkelingen rondom de aangescherpte maatregelen en de komende weken te onderzoeken wat, binnen de strenge voorwaarden, mogelijk is om de locatie bijvoorbeeld gedeeltelijk te openen.

Onze fractie maakt zich zorgen. Want financiële stabiliteit in deze onrustige tijden is juist voor mensen in schulden van cruciaal belang. 

Vanuit Hengelo werken wij op het gebied van schuldhulpverlening met BudgetAlert en voor de technische schuldhulpverlening oftewel schuldregeling samen met Stadsbank Oost Nederland, een Gemeenschappelijke Regeling waar ook Hengelo aan verbonden is.

Vraag aan de wethouder: Heeft de tijdelijke sluiting van Stadsbank Oost Nederland negatieve gevolgen voor de schuldhulpverlening van cliënten afkomstig uit Hengelo? Zo ja, wat kan Gemeente Hengelo voor de cliënten van Stadsbank Oost Nederland die mogelijk tijdelijk in de problemen komen, betekenen?

Zie hier de reactie.

Deel dit bericht