Lachgas

Lachgas.jpg
Susanne van den Beukel_Euregio_raadslidHengelo.jpg
Door Susanne van den Beukel op 11 maart 2020 om 19:33

Lachgas

Het is allang niet meer om te lachen. De gevolgen van het overmatige gebruik van lachgas worden steeds schrijnender. Goede voorlichting en preventie aanvullend op de wet- en regelgeving vanuit Den Haag is meer dan noodzakelijk. Als fractie blijven we hierover in Hengelo het gesprek voeren.

Zo hebben we ons in navolging op onze motie Tegengaan lachgasgebruik (samen met VVD en ProHengelo, juni 2019) sterk gemaakt tijdens de Politieke Markt op 2 oktober 2019 over de aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Op basis daarvan is in ieder geval het evenementenbeleid aangepast en wordt op het verkoop van lachgas in de openbare ruimte gehandhaafd.

Toen duidelijk werd, dat het gebruik van lachgas negatieve gevolgen in het verkeer heeft hebben we in december 2019 schriftelijke vragen gesteld of ook in Hengelo verkeersovertredingen zijn geconstateerd waar lachgas in het spel was. Hierop kregen wij in maart 2020 schriftelijk antwoord vanuit het college van B&W.

We volgen de landelijke ontwikkelingen, zo ook het verbod op het verkoop van lachgas in de horeca in Arnhem en Kampen. Aanleiding voor ons om er in de raadsvergadering van 12 februari jl. mondelinge vragen over te stellen of dit voorbeelden voor het college zijn om ook in Hengelo verder te gaan dan alleen in te zetten op preventie.

Deel dit bericht