Toekomst van de CU-afdeling Hengelo en omgeving

Actieve leden gezocht!

 

Nieuwsbrief bestuur CU Hengelo en omgeving

Beste leden,

Hierbij dan een kakelverse nieuwsbrief. We willen vooral met je delen dat we – nog steeds! – dringend op zoek zijn naar mensen die een actieve bijdrage willen leveren aan de ChristenUnie Hengelo.

Om hierover met je te praten houden we op maandagavond 13 mei een bijeenkomst. Ook organiseren we snuffelmomenten waarop je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met het fractie- en het bestuurswerk. Hieronder lees je er alles over.

Dan nog heel wat anders: in juni vinden de EU-verkiezingen plaats. Onze regionale kandidaat, Judith Koop uit Enschede, stelt zich in deze nieuwsbrief alvast kort aan je voor.

Hartelijke groet namens het bestuur,

Theo Buitenhuis (voorzitter)
Bart Lassche
Tracy Vermeer-Spoor (secretaris) | 0612459552 | secretaris@hengelo.christenunie.nl 
Aad Schalk (aftredend penningmeester)

Doe mee met de CU Hengelo!

Misschien had je het al gehoord of gezien: we zijn op zoek naar energieke mensen om samen het goede mee te doen. Op onze Algemene Ledenvergadering van 11 december 2023 hebben we al uitgebreid over dit onderwerp gesproken. In het verslag dat je via deze link kan lezen, lees je er alles over.

Kom naar de bijeenkomst op 13 mei 19.30u
Dit is zo belangrijk dat we hier in een volgende ledenbijeenkomst verder met elkaar over in gesprek willen. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 13 mei: noteer deze datum alvast, meer informatie over o.a. de locatie volgt nog.
Inhoudelijk praten we dan graag met je over wat we moeten doen om het christelijk-sociale geluid in Hengelo te blijven horen, juist in deze roerige tijden. Ook willen we bespreken hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

We zullen met elkaar spreken over de volgende uitdagingen:
- niet bescheiden zijn, wel trots: meer laten zien wat de lokale CU doet en bereikt (heeft)
- nieuwe aanwas en inspiratie
- de kracht van klein: duidelijke focus en behapbare werkzaamheden
- de basis op orde: bezieling en inhoud

Ben je verhinderd voor de ledenbijeenkomst op 13 mei, maar wil je wel graag meedenken of op andere wijze een bijdrage leveren? Mail dan gerust naar secretaris@hengelo.christenunie.nl!

Snuffelmomenten fractie- en bestuursfuncties

Vanuit de fractie en het bestuur staan ons de komende jaren waardevolle en belangrijke taken te wachten. Er is voor ieder iets om vanuit zijn eigen kracht en capaciteiten bij te dragen, van een losse doe- of meedenkklus tot een structurele bijdrage als fractie- of bestuurslid.

Daarom organiseren we de komende periode een aantal snuffel- en proefmomenten voor nieuwsgierige leden:

  • Snuffelcontact/gast van de fractie CU: een maandagavond van 19.30u - 21.00u -> korte kennismaking met fractiewerk
  • Snuffelcontact/gast van het bestuur CU: korte kennismaking met bestuurswerk op een nog samen te prikken moment
  • Proeftijd bestuur en/of fractie op een nader te bepalen moment in juni. Gezamenlijke maaltijd en gesprek- > langere kennismaking, meer ruimte voor diepte en inhoud.

Heb je interesse om vrijblijvend te komen snuffelen of proeven als gast? Gewoon om te weten te komen wat fractie en bestuur nu eigenlijk doen? Of om te verkennen of het ook iets voor jou zou kunnen zijn? Geef je dan op via secretaris@hengelo.christenunie.nl en kijk alvast naar de openstaande vacatures op https://hengelo.christenunie.nl/vacatures-binnen-de-cu-hengelo.
We zijn nu vooral dringend op zoek naar een penningmeester!   

Deel deze mogelijkheid in je netwerk
Misschien ken je nog mensen die we hiervoor zouden kunnen polsen? We zien vaker dat mensen wel warm lopen voor het werk van de CU, maar haast 'per ongeluk' nog niet officieel lid zijn. Schroom dus niet: vraag mensen wat ze beweegt en waartoe ze zich geroepen voelen. Wijs hen hier eens op (deel de bovenstaande link) en breng ons met elkaar in contact. Wie weet wat er mag bloeien! We zoeken versterkers, vernieuwers en verbinders. Alle 'bloedgroepen' zijn welkom. 

Een voorbeeldtekst die je zou kunnen gebruiken:
'Ik zag dit voorbij komen en dacht meteen aan jou. Ik ervaar de CU hier lokaal als actief en betrokken om het goede te doen. Ze zoeken de nodige versterking voor de komende periode. Wil jij er eens over nadenken?'.

Maak kennis met EU-kandidate Judith Koop uit Enschede

Maak kennis met EU-kandidate Judith Koop uit Enschede

Het duurt nog een aantal maanden: de EU-verkiezingen op 6 juni. We zijn gezegend met een regionale kandidate, namelijk Judith Koop uit Enschede. Ze wil zich graag aan je voorstellen in deze nieuwsbrief en zal de komende periode meer te zien en horen zijn in aanloop naar deze verkiezingen.

‘Mijn naam is Judith Koop, woonachtig in Enschede en ben daar masterstudent European Studies. In het dagelijks leven werk ik als inburgeringsconsulent in Deventer. Daar doe ik ook mijn afstudeeronderzoek, over inburgering, gemeentelijk en Europees beleid. Ontspannen doe ik door tegen een bokszak te slaan, een boek te lezen of een nieuw recept te proberen.

Campagnethema’s
In de campagne wil ik aandacht vragen voor een Europa waarin iedereen mee kan doen. Daarbij richt ik me specifiek op drie onderwerpen:

  1. Regio & Europa - internationale samenwerking aan de grens van Nederland. De EU en geld uit Europa helpen gemeenten om hun doelen te halen. En samenwerking met buurregio's over de grens helpt daar ook bij.
  2. Migratie & Europa - een compleet migratiebeleid. Daarbij gaan we goed om met mensen die naar Nederland of Europa komen om te werken of omdat ze in hun eigen land niet langer veilig zijn.
  3. Digitalisering & Europa - online verwacht de overheid steeds meer van mensen. Er zijn veel mensen die moeite hebben met lezen of schrijven. Dan is het vaak ook moeilijker om met een computer te werken. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen?’

Ondernemersavond 15 mei

Op maandagavond 15 april 19.30 uur organiseert de fractie een Ondernemersavond bij ontmoetingscentrum ’t Venster aan de Oldenzaalsestraat 260 in Hengelo.
Er zal gesproken worden over vragen als:
- Waar loop jij als ondernemer tegenaan als je contact hebt met de gemeente?
- Welke zaken mogen wat jou betreft hoger op de politieke agenda komen?
- Welke uitdagingen heb jij als ondernemer in Hengelo en omgeving?

Ben je wel ondernemer, maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Mail dan even naar fractie@hengelo.christenunie.nl, dan krijg je de uitnodiging alsnog.