Kerstgroet van fractie en bestuur

Nieuwsbrief CU Hengelo december 2023

Nieuwsbrief december 2023

 

Kerstgroet van fractie en bestuur

Het volk dat in duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht. Zij die in het donker wonen worden door een helder licht beschenen. (Jesaja 9:1)

2023 is alweer bijna voorbij. Het was een veelbewogen jaar. Internationaal zien we een toenemende onrust. En ook in ons eigen land speelt er van alles. Alleen al de verkiezingsuitslag was een mokerslag die nog lang zal nadreunen.

Op 11 december was de algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Hengelo. Het bestuur, de fractie en belangstellenden spraken samen over landelijke en lokale ontwikkelingen. Het was een waardevolle avond. Eén ding is duidelijk: er liggen grote uitdagingen voor de toekomst om ons christelijk-sociale geluid blijvend te laten klinken.

Gebrek aan actieve leden vormt bedreiging
Natuurlijk zijn er de gevolgen van de verkiezingsuitslag. Maar dat is nog lang niet alles. Het ledenbestand van onze lokale afdeling krimpt. En er zijn te weinig actieve leden om de reguliere zaken goed te laten draaien – laat staan om waardevolle ambities te realiseren. Dit gaat ten koste van de continuïteit en zelfs het bestaansrecht van onze lokale afdeling. We hebben daarom dringend nieuwe aanwas en actievere leden nodig.

Benieuwd wat jij kunt doen? Check dan onze vacaturepagina. Ben je niet in de gelegenheid je in te zetten? Blijf dan vooral voor ons bidden.

Fractieleden Susanne en Herman gaan stokje overdragen
Daarnaast hebben raadslid/fractievoorzitter Susanne van den Beukel en fractievertegenwoordiger Herman Groeneveld beiden aangegeven na de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2026 niet verder te gaan met hun fractiewerk. Vanaf 2026 zijn er dus nieuwe fractieleden nodig.

Susanne en Herman willen de komende periode tot aan de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen graag gepassioneerde mensen inwerken die zich laten leiden door wat de Heer van hen vraagt: ‘niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’ (Micha 6:8).

Ken je of ben je iemand die zich wil inzetten in de lokale politiek? Laat het ons dan vooral weten! Twijfel niet en neem voor meer informatie contact op met een van de bestuurs- of fractieleden. En ook hier geldt: bid dat God mensen stuurt die dienstbaar willen zijn in de lokale politiek.

Gelukkig voelen we ons in alles gedragen en gezegend. We weten dat we mogen lopen in Zijn licht, op weg naar een toekomst vol van hoop.

We wensen je een gezegende kerst en een mooi 2024.

CU_Kerst2023_V3

Volkskerstzang: CU stelt vragen over limiet aan aantal bezoekers

Op maandag 18 december vond de Volkskerstzang weer plaats in het stadhuis.

Helaas was het aantal bezoekers begrensd op 300 personen. Volgens de gemeente was dit nodig omdat de luchtverversingsinstallatie nog niet op orde is. Hierdoor ontstond een enorme wachtlijst. De organisatie kon nog enkele wachtenden blij maken, maar het overgrote merendeel niet. Dat is enorm jammer, juist omdat er zoveel behoefte is.

Tijdens de raadsvergadering van 20 december heeft fractievoorzitter en raadslid Susanne van den Beukel hierover vragen gesteld aan de gemeente Hengelo. Zij wilde weten waarom er een beperking gold voor het aantal bezoekers en of dit inderdaad te maken had met de luchtkwaliteit.

Uit het antwoord bleek dat de gemeente nog te maken heeft met RIVM-richtlijnen op het gebied van ventilatie. Ze wachten nog op certificering. Naar verwachting kunnen volgend jaar weer meer bezoekers van de Volkskerstzang genieten. Wij hopen dat dit het geval is, want de Volkskerstzang moet voor iedereen te bezoeken zijn!