Fokke Morssink op 16 november j.l. beëdigd als onze nieuwe fractievertegenwoordiger

Fokke be-eedigd-1.jpg
Beukel van den JLF17816-bewerkt (002).jpg
Door Susanne van den Beukel op 16 november 2020 om 21:51

Fokke Morssink op 16 november j.l. beëdigd als onze nieuwe fractievertegenwoordiger

Wat is een fractievertegenwoordiger? Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers, artikel 1j zegt:
Fractievertegenwoordiger: de als zodanig door de raad benoemde vertegenwoordiger van een raadsfractie, welke gerechtigd is om (mede) namens de fractie deel te nemen aan raadsbijeenkomsten en bijeenkomst van door de raad ingestelde werkgroepen dan wel projectcommissies.

Wie is Fokke? Hij stelt zich voor. 

Op 16 november 2020 ben ik beëdigd als fractievertegenwoordiger voor de ChristenUnie in Hengelo.
Mijn naam is Fokke Morssink, ik ben 69 jaar en de (trotse) vader van drie kinderen. Nadat ik 39 jaar in het onderwijs heb gewerkt, ben ik in 2016 met pensioen gegaan.
Vanaf 1977 tot 2000 was ik als leraar verbonden aan de MTS afdeling proces-en milieutechniek. Daarna heb ik lessen scheikunde en wiskunde verzorgd bij het VAVO, dat onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid valt van het ROC van Twente.
Mijn persoonlijke interesses zijn kerkorgel spelen en geschiedenis. Daarnaast maak ik graag een fietstocht in het mooie Twente.
Om invloed in de samenleving te kunnen hebben, moet je je politiek organiseren. Daarom ben ik lid geworden van de ChristenUnie. Vooral de punten uit het verkiezingsprogramma die handelen over milieu, klimaat en duurzaamheid en de handreiking naar de meest kwetsbaren spreken mij zeer aan, mede omdat de standpunten die hierover worden ingenomen gebaseerd zijn op de Bijbelse boodschap.

Uit het bovenstaande zal duidelijk zijn dat ik me als fractievertegenwoordiger graag wil gaan inzetten voor onderwijs, duurzaamheid en milieu en het sociaal domein.  Eén van de uitgangspunten voor mijn werkzaamheden is de samenwerking met andere fracties.